lauantai 25. joulukuuta 2010

Jouluyö

jouluyönä 25.12.2010

Maalla on niin hiljaista, ettei kuule nukkua. Lapsuuden maisemissa tulee monet muistot mieleen. Edesmenneet isovanhemmat ovat sydämessä mukana. Kävimme haudoilla aattona sytyttämässä kynttilät.

Perheen ja läheisten merkitys kasvaa iän myötä. Huomaa paremmin kaiken rajallisuuden. Oppii arvostamaan. Varmasti joulun ajan rauha antaa aikaa ajatuksille. Olisi hyvä pysähtyä välillä arjenkin keskellä miettimään kaiken suhteellisuutta.

Kehitys menee eteen päin ja paljon on muutoksia tapahtunut näissä maisemissa. Sen, minkä muistaa lapsuudesta, on aika kullannut. Mutta niin on hyvä. Hyvät muistot auttavat myös jaksamaan.

Hyvää joulupäivää kaikille!
Ulla

perjantai 17. joulukuuta 2010

Äänestyksiä, äänestyksiä

Perjantaina 17.12.2010

Koko viikko on nyt käsitelty ensi vuoden budjettia. Äänestyksiä on ollut satoja, koska oppositio tehtailee mitä erilaisimpia rahareikäaloitteita. Vastausta ei kuitenkaan tule siihen, millä kaikki rahoitettaisiin. Joka ikinen aloite kaatuu. Varmasti näin käy vielä tämänkin illan äänestyksissä.

Joulun alla on myös paljon erilaisia kokouksia. Välillä tuntuu, että on liian monessa mukana. Sen vuoksi luovuinkin valtuustoryhmän puheenjohtajan paikasta. Koin, että aika ei kerta kaikkiaan riitä kaikkeen. Edessä on vaalikevät ja aika on entistäkin tiukemmalla.

Joululoma alkaa siis tänään. On aika rauhoittua ja viettää joulua läheisten kanssa. Tuntuu, että olen laiminlyönyt heitä pahasti. Harmittaa!

Hyvää joulun odotusta kaikille!
Ulla

perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulun odotusta!

Perjantaina 10.12.2010

Hei kaikille!

Onneksi matkustamohenkilökunnan lakko loppui. Riidoissa on aina ainakin kaksi osapuolta ja varmaan molemmilla on syytä mennä itseensä. Harmillisinta on se, että myös ulkopuoliset kärsivät. Lakko tuli kalliiksi niillekin, jotka ovat sijaiskärsijöitä. Kummastuttaa, että Suomessa lakkoillaan enemmän kuin muualla.

Tänään on edessä Oulun kokousmatka. Huomenna pääsen Rovaniemelle. Olisi mukava käydä joulumarkkinoilla ja toivottavasti ei ole kauhea pakkanen. Ja jos ehtisi sunnuntaina hiihtämään...Ilmeisesti Rovaniemelläkin on nyt saatu lunta. Tämä Helsingin lumitilanne on kaoottinen. Kadut on sellaisessa kunnossa, ettei ihan heti uskoisi sivistysvaltioksi.

Maanantai onkin sitten ylimääräinen istuntopäivä. Koko viikko käsitellään budjettia. Käsittely saadaan toivottavasti loppuun perjantaina tai lauantaina.

Perustuslakivaliokunta kokoontuu myös pari kertaa ensi viikolla ja yritetään saada kiireisimpiä asioita eteen päin. Paljon on kasautunut lausuntojen antamisia!

Hauskaa joulun odotusta kaikille!

Ulla

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Lakkoilu riittää!

Keskiviikkona 8.12.2010

Nyt alkaa olla kärsivällisyys koetteilla. Varsinkin Lapin matkailuyrittäjiltä vaaditaan nyt liikaa. Meneillään oleva Finnairin matkustamohenkilökunnan lakko aiheuttaa suuria menetyksiä yrittäjille.

Täysin käsittämätöntä on, että meillä on ryhmiä, jotka katsovat oikeudekseen terrorisoida muiden elämää. Jos asiat olisivat edes kovin huonosti, niin sen ymmärtäisi, mutta joskus täytyisi löytyä joustotahtoa.

Näyttää siltä, että kaikki eivät ymmärrä, miten kuilun partaalla olemme talouden kehityksen kannalta. Juuri, kun on saatu hieman nousua aikaan, niin eikös sekin kehitys haluta torpedoida.

Vahingollisimmat vaikutukset tällaisella lakolla on varmaankin henkilöstölle itselleen. Lentoliikenne on äärimmäisen tiukan kilpailun ala, jossa varmaan tulevaisuudessa joudutaan miettimään radikaaleja ratkaisuja. Silloin ei ehkä henkilöstöä voida huomioida ollenkaan.

Lienee niin, että suomalainen hinnoittelee itsensä ulos alalla kuin alalla. Ne toiminnot, mitä voidaan siirtää ulkolaisten tehtäviksi, siirretään. Tämä ei ainakaan ole meidän hyvinvointiyhteiskunnan ja ihmisten kannalta järkevä kehityssuunta.

Nyt olisi aika puhaltaa yhteen hiileen eikä revittää omien etujen perässä. Lähivuodet voivat olla muutoin todella vaikeita.

Harmittaa!!!
Ulla

perjantai 3. joulukuuta 2010

Hyvää itsenäisyyspäivän viikonloppua!

Perjantaina 3.12.2010

Hei kaikille

Rankka ja mielenkiintoinen viikko takana. Irlanti-paketti meni niin kuin ennakoitiin. Oppositio ei esittänyt mitään vaihtoehtoja lainan takauksille. Turha vakuuksien vaatiminen oli heidän ainoa lääkkeensä tilanteeseen, vaikka selvitys osoitti, että vakuuksien edellyttäminen voisi kaataa koko avustusohjelman.

Suomi yritti saada vakuuksia, mutta muut maat eivät lämmenneet ajatukselle. Keskustelua voidaan pitää aiheellisena ja tulevaisuudessa voisi olla mahdollista muuttaa etusijajärjestystä paremmaksi vastaavissa tilanteissa. Nyt se ei ollut sääntöjen puitteissa mahdollista ja IMF on aina kuitenkin 1. sijalla.

Varmasti kukaan meistä ei ole iloinen tehdystä järjestelystä, mutta asiantuntijoiden mukaan tämä oli pienimmän pahan tie. Tulevaisuus näyttää, kuinka käy. Katseen on oltava nyt muutenkin tulevaisuudessa, jotta pelisäännöt saadaan sellaisiksi, ettei vastaavia kriisejä synny tai mahdollisen kriisin hoito on säännelty. Valtiolla täytyy olla vastuu omien talouskriisiensä hoidosta.

Näillä eväillä mennään nyt.

Edessä on Itsenäisyyspäivä. Haluankin toivottaa kaikille, prhainta itsenäisyyspäivän viikonloppua!
Ulla

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Irlanti puhuttaa

Keskiviikkona 1.12.2010

Joulukuu on alkanut ja ulkonakin on mahtavan talvinen keli. Helsingin jouluvalot piristävät pimeydessä.

Varsinainen pimeys vallitsi Utsjoella. Kävimme vierailulla sunnuntaista maanantaihin. Onneksi pakkanen oli jo laskenut, kun se oli edellisenä päivänä huidellut -33 tienoilla.

Sunnuntai-iltana olimme Karigasniemessä ja sieltä siirryimme maanantaina Utsjoen kirkolle. Suomen hienoin maisema on Tenon varren tiellä. Onneksi hämärän aste salli maiseman ihailun. Vierailulla käytiin vs. kunnanjohtaja Katekeetan kanssa läpi kunnan asiat. Vierailimme koululla ja terveyskeskuksessa. Kiitos isännille!

Tiistaina paluu Helsinkiin ja minuuttiaikataulun pariin. Perustuslakivaliokunnassa yritämme selvitä ruuhkasta, jotta kiireisimmät esitykset saadaan käsiteltyä. Tänään Suuressa valiokunnassa on valtiovarainministeri Katainen kuultavana. Saamme viimeisimmät näkemykset Irlannin tilanteesta ennen täysistuntoa.

Täysistunnossa onkin sitten Irlanti-keskustelu. siitä tulee varmaan mielenkiintoinen. Pääoppositiopuolue ei ole ilmaissut näkemyksiään etukäteen. Paineita demareilla on varmasti, kun mm. presidentti Halonen ja Suomen pankin johtaja Liikkanen ovat julkisesti puoltaneet Irlannin lainaa.

Istunto venynee pitkälle iltaan. Äänestys asiasta on huomenna torstaina poikkeuksellisesti kyselytunnin alussa.

Palataan...
Ulla