tiistai 29. maaliskuuta 2011

Häntä heiluttaa koiraa

Tiistaina 29.3.2011

Paikallisyhdistyksen kevätkokouksessa eilen Rovaniemellä syntyi hyvää keskustelua. Yritysten tulevaisuus huolettaa. Veroratkaisut on nyt tehtävä taiten, jotta ei viedä elämisen edellytyksiä.

Byrokratiaa tuntuu olevan liikaa joka paikassa. Yrittäjien ajsta menee paperin pyöritykseen luvattoman paljon aikaa ja voimia. Tuntuu, että Suomi on säädösten luvattu maa.

Itse olen monessa yhteydessä todennut, että me teemme aivan liikaa lakeja. Kaikesta säädellään niin tarkkaan, että esimerkiksi virkamiehille ei jää tilaa terveen järjen käyttöön. Vaikka tilanne olisi ratkaistavissa ihmisen kannalta parhain päin, eivät säädökset anna sellaiseen mahdollisuutta. Häntä heiluttaa koiraa.

Tulevissa vaaleissa toivoisin, että ihmiset käyvät äänestämässä huolimatta politiikan alhaisesta arvostuksesta. Monesti media on tarkoitushakuisesti mollaamassa poliitikkoja. Ja ihmisiä ne on poliitikotkin...eivät aina parhaimmillaan.

Ulla

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Hartioihin käy...

Maanantaina 28.3.2011

Vaalikiertue jatkuu. Eilen Hetassa oli tosi aktiivisia ihmisiä. Keskustelu oli vilkasta. Käsiteltiin myös ILO-sopimusta. Ei voi olla oikein, että sopimuksen ratifioinnilla suosittaisiin vain yhtä osaa lappilaisia. Kysymys on tasa-arvosta ja elinkeinonharjoittamisen vapaudesta.

Huomenna jatketaan Kolarin kautta Muonioon ja sieltä Saariselälle yöksi, jotta keskiviikko-aamuna jaksaa ajaa vielä Utsjoelle. Käymme myös Nuorgamissa.

Menoa siis riittää ja hartiat on jäykkänä ajamisesta. Onneksi välillä on ollut mahdollisuus mennä muiden kyydissä.

Hyvää viikkoa kaikille!
Ulla

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Vaalikoneita on liikaa!

Sunnuntaina 20.3.2011

Hei kaikille! Vilkas viikko takana. Eduskuntayö päättyi tiistaina. Keskiviikosta lähtien olen vieraillut Savukoskella, Kittilässä, Ivalossa ja Pyhätunturilla.

Lauantaina oli ammattijärjestöjen järjestämä paneeli Sampokeskuksessa. Paneeli oli hyvä ja ihmisiä oli hyvin paikalla. Kysymykset olivat ajankohtaisia.

Tänään olin Lotta Svärd-juhlassa Someroharjulla. Tilaisuus oli juhlava! Kiitos järjestäjille ja kaikille läsnä olleille. On hyvä välillä pysähtyä miettimään isänmaallisuutta. Mikään ei ole itsestään selvää!

Siispä kiirettä on ollut ja kilometrejä on kertynyt. Kiireen piikkiin menee myös tekemäni virhe vastaus Ylen vaalikoneessa. Kysymykseen siirtymisestä 35 tuntiseen työviikkoon olin erheellisesti vastannut olevani samaa mieltä. Oikea vastaus olisi juuri päin vastainen ja perustelukommentit ovat tämän mukaisesti. Prosentit siis saattavat heittää tämän vuoksi jonkin verran.

Kiitokset saamastani palautteesta aktiiviselta vaalikoneen käyttäjältä, joka huomasi virheen. Asian korjaaminen vain saattaa olla mahdotonta. No, tekevälle sattuu...

Tulevalla viikolla tavataan Rovaniemen markkinoilla, Kemissä, Ivalossa, Sallassa, Pelkosenniemellä, Kemijärvellä ja Enontekiöllä. Tarkemmat tiedot lehdissä.

Kiitos kaikille vaalitiimin jäsenille tuestanne!

Ulla

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Vaaleja, vaaleja..

Sunnuntaina 13.3.2011

Viime viikko olikin jo aika eripurainen eduskunnassa. Viimeisiä viedään ja tunteet kuumenevat. Ensi tiistaina olisi tarkoitus olla viimeinen istuntopäivä, mutta saa nähdä...Vasemmistoliitto uhkaa välikysymyksellä! Siis vaalit lähestyvät.

Viikonloppu on mennyt vaalitouhuissa. Eilen lauantaina kahvitimme ihmisiä Rovaniemellä. Illalla oli vielä Lions-kokous Pohjanhovissa ja minulla oli juhlapuhe siellä. Ilta oli tosi mukava ja ihmiset olivat hyvällä mielellä.

Tänään olin Ylitorniolla, Pellossa ja Kolarissa Tuomo Heikkilän kanssa. Olemme meidän ehdokaslistan ainoat juristit ja yhteistyö sujuu mukavasti.

Kiitos meitä tapaamaan tulleille ihmisille. Aika oli hieman haasteellinen, koska oli hiihtolomaviikonvaihde ja kevään upein päivä. Mutta saimme hyviä evästyksiä mukaan vietäviksi.

Monia ihmisiä mietityttävät tulevat veroratkaisut ja heikompiosaisten tilanne. Toisaalta moni oli sitä mieltä, että Suomessa asiat ovat paremmin kuin koskaan, mikä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö aina korjattavaa olisi. Eihän tämä maailma valmiiksi tule...

Kun seuraa Japanin katastrofia, niin kyllä meillä tietysti aika hyvin asiat onkin. Saa olla kiitollinen siitä, että Suomi sijaitsee turvallisella alueella ja ainakin vastaavanlaiset luonnonmullistukset eivät meillä ole mahdollisia.

Huomenna matka jatkuu kohti uusia haateita. Ministeri Risikko on vierailulla ja kierrämme maakuntaa Rovaseudulla ja Kemi-Tornion alueella. Tervetuloa tapaamisiin kertomaan kuulumisia!

Hyvää työviikkoa!
Ulla

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kullankaivajat pelinappuloina

Lauantaina 5.3.2011

Hei kaikille.

Mennyt viikko olikin varsin mielenkiintoinen työviikko. Nyt alkaa viimemetreillä vaalit todella lyömään leimansa päätöksentekoon.

Tälla vaalikaudella ensimmäisen kerran jouduttiin puimaan lakiesityksiä Suuressa valiokunnassa. Ensin vaalilakiesitys muuttui valiokuntakäsittelyssä niin paljon, että suuri sali passitti sen korjattavaksi Suureen valiokuntaan. Sehän palautettiin esityksen mukaiseksi.

Kaivoslaki taas meni entistä sekavammaksi. Siinä on kyllä Lemmenjoen koneelliset kullankaivajat joutuneet politikoinnin kohteeksi. Hallituksen esityksen mukaan siirtymäaika olisi 8 vuotta. Talousvaliokunta päätyi esittämään mietinnössään 15 vuotta.

Poliittisesti 15 vuotta oli liian kaukana toteutuakseen. Ryhmyrit päätyivät esittämään 9 vuoden siirtymäaikaa kompromissina. Meille se tule Suureen valiokuntaan ja siellä tuli esitykseksi 10 vuoden siirtymäaika ja 2 vuoden kunnostusaika. Tämä tulos saatiin aikaan kokoomuksen edustajien voimin.

Emme siis pysytelleet ryhmyreiden sopimuksessa. Perusteluna voi todeta, että perustuslakivaliokunta lähti omassa käsittelyssään juuri tästä mallista, kun oli selvää, ettei 15 vuoden siirtymään ole poliittisia mahdollisuuksia. Nyt keskusta on käärmeissään ja katsotaan, mikä on kosto.

Tämä on kaikki kompromissipeliä, mutta tässä yhteydessä on väärin, että kullankaivajat joutuvat pelinappuloiksi. Ison salin käsittelyssä kysyin ministeri Pekkariselta keneltä ihan oikeasti ja tosiasiassa olisi pois, jos siirtymäaika olisikin vaikka 15 vuotta?? Vastaus oli pyörittelyä...

Itse näkisin tuon 10+2 vuoden mallin oikeudenmukaisempana kuin kompromissiesityksen 9+2 vuotta. On huomioitava perustuslain elinkeinonharjoittamisen vapaus ja omaisuudensuoja - suomalaiset perusoikeudet.

Ensi viikolla tulos saattaa salikäsittelyssä taas muuttua takaisin kompromissiesitykseen. Saa nähdä, voisiko järki joskus voittaa, että saataisiin edes vähän parempi ratkaisu aikaan.

Näin sekavaa voi joskus olla poliittinen päätöksenteko...

Nyt kohti Kemin markkinoita:)
Hauskaa viikonvaihdetta.
Ulla