perjantai 30. heinäkuuta 2010

Helle hellii suomalaisia

Perjantaina 30.7.2010

Politiikan hiljaiselo näyttää vähän väistyvän. Kataisen budjettiesitys herättää keskustelua. Tärkeintä olisi nyt estää yrityselämää haittaavat päätökset. Jostain on tietysti verorahaa kerättävä, mutta jos verotus kohtelee kaltoin yrittäjyyttä, on sillä huonot seuraukset. Ensimmäisenä kärsii työllistävä vaikutus.

Keskustelussa on jälleen kosiskeltu äänestäjäkuntaa kepun toimesta. Jos nyt nostetaan esille hyvätuloisten verotuksen kiristäminen, ei ole kyse muusta kuin vaalipaineista. Lyhytnäköistä ajattelua...

Politiikan ulkopuolella meitä on hellitty ennen näkemättömällä hellesäällä. On ollut aikamoisen kuumaa tällaiselle lappilaiselle kulkijalle. Mutta kyllä aurinko on ollut tarpeen. Kotimaan matkailua on harrastettu lämmöstä huolimatta.

Kuopion asuntomessut olivat mielenkiintoiset. Paikka oli aivan upea. Kuitenkin erityylisten talojen rakentaminen vieri viereen on hieman arveluttavaa. Yleisvaikutelma kärsii, mutta se lienee helposti ongelma näissä messualueissa.

Retretti oli myös jälleen vierailun arvoinen.

Tästä eteen päin alkaakin työt kutsua. Elokuussa on Kittilää, Kemijärveä, Kemi-Torniota, Osloa, Pori-Raumaa, Kolaria ja jotain vielä...Täytynee vaan ottaa asia kerrallaan.

Hyvää viikonloppua kaikille!
Ulla