lauantai 17. heinäkuuta 2010

Toivossa on hyvä elää, sanoi kokoomuslainen

Lauantaina 17.7.2010

Hei kaikille! Kesä on todellista tapahtuma-aikaa. Monet tilaisuudet sattuvat päällekkäin ja on vaikea valita, mihin osallistuu. Tänä aamuna kävin katsomassa Rovaniemellä, Lordin aukiolla, hiihtämistä. Ihan oikealla lumella pienet sivakoijat nauttivat kesästä. Torniossa iltapäivällä taas naiset juoksivat Twin-city tapahtumassa. Lisäksi olisi kaikenlaisia musiikkitapahtumia, jos kaipaisi menoa.

Päivän lehdet luettuani ja radiota autossa kuunneltuani voisi jakaa muutaman ajatuksen puolueiden gallupeista. Kokoomus jatkaa edelleen kärjessä. Asiantuntijat arvioivat, että kolmen suurimman puolueen asetelmat voivat vielä muuttua ennen eduskuntavaaleja. Tämä on tietysti totta ja se on myös pidettävä mielessä. Vaikka puolue toimisi kuten aiemminkin, voivat ulkoiset seikat heilauttaa tilannetta. Varsinkin talouden kehitys on sellainen tekijä, jolla on avainrooli.

Monesti kuulee ihmisten turhautuneina toteavan, että kaikki suuret puolueet ovat liiaksi toistensa kaltaisia. Varmaa kuitenkin on, että näillä kaikilla on omat aatteensa. Ei pidä luulla, että on samantekevää, minkä puolueen ehdokasta vaaleissa äänestää. Samankaltaisuus vain korostuu vaalien lähestyessä, kun ei uskalleta erottua liiaksi toisistaan, mutta erot ovat aina olemassa arvoperustassa.

Suuret puolueet lähtevät vaaleihin eri teemoilla. Kokoomus jatkaa Toivo-teemalla ja SDP on julistautunut rakkauspuolueeksi. Keskusta varmaan keksii jonkin kaksille rattaille sopivan teeman.

Politiikka on väline, jonka avulla pyritään toteuttamaan yhteiskunnallisia tehtäviä kansalaisten hyväksi. Siksipä aikojen saatossa onkin pyritty löytämään yhteiskuntamalleja ja keinoja, jotka parhaiten toteuttaisivat kansalaisten onnellisuutta. Tässä mielessä nyt kokoomuksen ja SDP:n teemat eivät ole mitään uutta, vaan ne jatkavat pitkiä perinteitä.

Toivossa on hyvä elää, sanoi kokoomuslainen.

Nautitaan helteestä, vaikka vähän tuskaisesti!
Ulla