keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Uusi hallitus Suomessa

Keskiviikkona 23.6.2010

Maa on saanut uuden hallituksen. Uusi pääministeri puhui tänään ensimmäistä kertaa täysistunnossa uudessa pestissään. Keskustelussa oli hallituksen tiedonanto uudesta hallitusohjelmasta.

Koska kyseessä on vain vaalikauden loppua koskeva hallitusohjelma, on se varsinaissti pieni päivitys varsinaiseen Vanhasen II hallituksen ohjelmaan. Joitakin asioita kuitenkin päivitettiin.

Talous ja sen hoito ovat merkittävässä asemassa. Tämä on luonnollista, koska elämme edelleen epävarmuuden aikoja. Suomen orastava nousu lamasta on vahvasti kiinni yleiseurooppalaisessa kehityksessä. Mikäli kriisesitä vältytään, on tulevaisuus valoisampi.

Uusiin veroratkaisuihin ei nyt ole syytä lähteä, ettei venettä keikuteta suotta. Varsinkin yritysverotus on noussut keskustelun keskiöön. Tämä johtuu ns. Hetemäen väliraportin kirjauksista. Kuitenkin päätökset verouudistuksista tullaan tekemään vasta seuraavan hallituksen toimesta.

Huomenna, torstaina, on vuorossa jälleen äänestys. Yllä mainittu hallitusohjelma on nyt vuorossa. Oppositio esittää omia näkemyksiään ja hylkyä. Hallitus tulee jatkamaan kuitenkin aika lailla samalta pohjalta kuin edeltäjänsäkin.

Hyvää Juhannusta kaikille!
Ulla