keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Irlanti puhuttaa

Keskiviikkona 1.12.2010

Joulukuu on alkanut ja ulkonakin on mahtavan talvinen keli. Helsingin jouluvalot piristävät pimeydessä.

Varsinainen pimeys vallitsi Utsjoella. Kävimme vierailulla sunnuntaista maanantaihin. Onneksi pakkanen oli jo laskenut, kun se oli edellisenä päivänä huidellut -33 tienoilla.

Sunnuntai-iltana olimme Karigasniemessä ja sieltä siirryimme maanantaina Utsjoen kirkolle. Suomen hienoin maisema on Tenon varren tiellä. Onneksi hämärän aste salli maiseman ihailun. Vierailulla käytiin vs. kunnanjohtaja Katekeetan kanssa läpi kunnan asiat. Vierailimme koululla ja terveyskeskuksessa. Kiitos isännille!

Tiistaina paluu Helsinkiin ja minuuttiaikataulun pariin. Perustuslakivaliokunnassa yritämme selvitä ruuhkasta, jotta kiireisimmät esitykset saadaan käsiteltyä. Tänään Suuressa valiokunnassa on valtiovarainministeri Katainen kuultavana. Saamme viimeisimmät näkemykset Irlannin tilanteesta ennen täysistuntoa.

Täysistunnossa onkin sitten Irlanti-keskustelu. siitä tulee varmaan mielenkiintoinen. Pääoppositiopuolue ei ole ilmaissut näkemyksiään etukäteen. Paineita demareilla on varmasti, kun mm. presidentti Halonen ja Suomen pankin johtaja Liikkanen ovat julkisesti puoltaneet Irlannin lainaa.

Istunto venynee pitkälle iltaan. Äänestys asiasta on huomenna torstaina poikkeuksellisesti kyselytunnin alussa.

Palataan...
Ulla