perjantai 26. marraskuuta 2010

Pakkasia luvassa

Perjantaina 26.11.2010
Hei kaikille,

Kohta on taas viikonloppu edessä. Tänään on vihdoin saatu hajajätevesiasia käsiteltyä Perustuslakivaliokunnassa. Lausunto antaa ympäristövaliokunnalle velvotteen saattaa asia perustuslain mukaiseksi ja vielä tällä vaalikaudella. Myös 68-vuoden ikä hyväksyttiin perusteeksi automaattisesti hyväksyä vapautus uusien järjestelmien asentamisesta, jos on jo olemassa toimiva systeemi.

Suuri valiokunta on tällä viikolla käsitellyt Irlannin tilannetta. Keskiviikkona kuultiin valtiovarainministeri Kataista hyvin perusteellisesti. Suurin ongelma on se, että markkinoiden reaktiot ovat hyvin arvaamattomia. Selvää on se, että nyt pyritään ratkaisuun, joka on suomalaisen hyvinvoinnin ja työllisyyden kannalta paras mahdollinen.

Presidenttifoorumi tiistaina oli mielenkiintoinen. Aiheena olleet arktiset alueet nosti hyvin Lapin aseman keskustelun keskiöön. Itse esitin, että meillä pitäisi kehittää kattava strategia Lapin alueelle, joka käsittäisi kaikki elinkeinot. Nyt näyttää siltä, että kaivosteollisuuden painottaminen aiheuttaa sen, että esimerkiksi matkailun markkinointi jää jalkoihin.

Nyt olisi syytä saada leveämmät hartiat tulevaisuuden kehitykselle Norjan mallin mukaan. Pelkkä maakunnallinen toiminta ei riitä vaan valtion on osallistuttava suunnitteluun. Lappi-työryhmän rapotti voisi toimia hyvänä pohjana, jotta se ei jäisi pölyttymään pöytälaatikkoon.

Tänä iltana on Pohjola-Nordenin syyskokous Rovalassa. Huomenna taas on vuorossa Lapin kokoomuksen syyskokous. Sunnuntaina on vuorossa lähtö Utsjoelle toiminnanjohtajan kanssa. Vierailulla on tarkoitus tutustua kunnan asioihin ja tilanteeseen. Paluu Rovaniemelle maanantaina.

Toivottavasti pakkanen ei kiusaa liiaksi viikonvaihteessa..
Ulla