sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Vanhasen esitutkinta työllistää

Sunnuntaina 16.1.2011

Ensinnäkin kiitokset GTK:n juhlista. Oli tosi hyvät esiintyjät ja tunnelma. Sekaan mahtui huolen sävyttämä valtiovallan tervehdyskin, kun muu ohjelma oli positiivinen.

Kiitokset myös Tornion naisille, jotka järjestivät eilisen tilaisuuden Kauppakeskuksessa. Oli taas mukava käydä Torniossa karmeasta pakkasesta huolimatta. Onneksi olimme sisätiloissa!

Perjantaina tapasimme Pohjois-Lapin edustajien kanssa ministeri Risikkoa Aslak-asiassa. Pelastushelikopterin sijoituspaikkakunta on ollut suuren huolen kohteena, mutta päin vastaisesta uutisoinnista huolimatta, päätöksiä asiasta ei ole tehty vielä. Itse ihmettelen, miksi nykyinen toimiva systeemi ylipäätään pitäisi muuttaa toiseksi ja todennäköisesti vielä kalliimmaksi systeemiksi.

Jokunen sana viimeisimmästä mielipidemittauksesta. Eduskuntaan pyrkivän odotetaan ajavan aiempaa enemmän koko valtakunnan etua oman alueen etujen sijasta. Itse näkisin, että koko valtakunnan etu on, että alueet voivat hyvin. Tämän vuoksi on ajettava vahvasti myös omien alueiden etua.

Kansanedustajan työ on hyvin laaja-alaista. On oltava utelias ja vastaanottavainen koko elämän kirjolle, jotta saadaan laadittua meitä kaikkia koskevia hyviä saadöksiä. Yhden asian asiantuntijalle voi helposti tulla seinä vastaan, jos keskittyy vain kapeasti omaan intressipiiriinsä.

Ensi viikko onkin aika normaali työviikko. Kiinnostavinta on perustuslaikivaliokunnassa paneutuminen Vanhasen esitutkintamateriaaliin. Paperia riittää reilun kymmenen sentin paksuudella...

Hyvää viikkoa kaikille!
Ulla