sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Petoforumia ja seminaareja

Sunnuntaina 30.1.2011

Hei kaikille! Viime viikolla Pohjoismaiden neuvoston kokoukset menivät hyvin. Tarkastuskomitea valitsi uudet tarkastuskohteet tälle vuodelle. Globalisaatioaloitetta seurataan tarkemmin, koska sen alla on paljon hankkeita. Lisäksi haluamme tehostaa neuvoston ja ministerineuvoston yhteistyötä.

Viimeksi tarkastuskomitea keskittyi projektihallintaan ja saimme tuntuvia tuloksia aikaiseksi. Projektien määrä on pudonnut noin 800 reiluun 200 hankkeeseen. Lisäksi yhteispohjoismainen hyöty on otettu peruselementiksi projektitoiminnassa.

Torstaina jatkuivat Vanhasen asian käsittelyssä asiantuntijakuulemiset. Perustuslakivaliokunnan on oltava täysilukuinen, kun asiaa käsitellään. Oli hankaluuksia saada valiokunnan jäseniä paikalle.

Ensi tiistaina jälleen jatkamme asian käsittelyä ja perjantaina tulee Vanhanen myös kuultavaksi. Kaikki nämä käsittelyt vievät aikaa varsinaisilta asioilta ja kiirettä pitää.

Puoluehallitus ja -valtuusto kokoontuivat eilen Helsingissä. Linjasimme veropoliittisia näkemyksiämme. Niiden kanssa voidaan elää, vaikka kaikkia vaikutuksia onkin vaikea ennakoida. Verotus on hankala laji, koska sen muutosten seuraukset voivat olla arvaamattomia. Toisaalta pitkäjänteisyys olisi kaikkien edun mukaista, jotta tulevaisuuden suunnittelu olisi helpompaa.

Huomenna maanantaina on vuorossa Salla ja petofoorumi. Torstaina olen puhumassa Levillä kahdessa eri seminaarissa.

Hyvää työviikkoa kaikille!

Ulla