torstai 31. joulukuuta 2009

Hyvää uuden vuoden aattoa!

Torstaina 31.12.2009
Eletään vuoden viimeistä päivää. Mennyt vuosi on kulunut uskomattoman nopeasti. Ilmeisesti, mitä kiireisempi ihminen on, sen nopeammin aika kuluu. Ja kiirettä on riittänyt, eikä tulevakaan vuosi näytä muuksi muuttuvan. Koko tammikuu on täynnä erilaisia kokouksia, vaikka meillä on muka istuntovapaa...

Huolestuneena kuuntelen englanninkielisiä uutisia, jossa kerrotaan matkatavaraongelmista. Meille Lapissa ongelma aiheuttaa tyytymättömiä turisteja ja imagotappioita. Matkailuelinkeino on hyvin haavoittuvainen ala ja tällaiseen ei pitäisi olla varaa. Suomella ei ole varaa tällaiseen.

Muutoinkin ihmetyttää monesti suomalaisten asenne omaan työhönsä. Mieluummin hinnoitellaan itsemme ulos kuin joustetaan mistään ja sitten ihmetellään, kun tuotanto siirtyy halpamaihin. Varsin viisasta ja kauas katseista!

Tulevana vuonna mielenkiintoista on ainakin keskustan puheenjohtajapeli. Pelistä on todellakin kysymys! Millään järkevällä syyllä ei voida perustella pääministerin vetäytymistä vaan kysymys on poliittisesta manööveristä. Ellei sitten pääministerin sairaus ole vakavampaa laatua, mikä ei ainakaan päällisin puolin vaikuta uskottavalta.

Hauskaa uuden vuoden aattoa kaikille!
Ulla