perjantai 21. toukokuuta 2010

Energiaa ja Pallasta

Perjantaina 21.5.2010

Hei kaikille!

Hellettä on riittänyt, mutta juuri viikonlopun kynnyksellä ennustetaan viilenevää. Normaali tilanne. Toisaalta itselleni haitta ei liene suuri, koska ohjelmaa riittää. Huomenna lauantaina on puoluehallitus Espoon Dipolissa ja sieltä lähden suoraan kohti pohjoista. Sunnuntaina on vuorossa Ylitornion vierailu ja illalla vielä valtuustoryhmän kokous.

Menneestä eduskunnan viikosta voisi todeta, että keskustelua on ainakin riittänyt. Tiistaina jatkettiin edellisellä viikolla keskeytynyttä energiakeskustelua. Uskoisin, että suurin osa edustajista on kantansa lyönyt lukkoon, eikä asiantuntijakuulemiset valiokunnissa varmaan paljon tule asiaa muuttamaan. Kierros on kuitenkin käytävä.

Keskiviikkona kulttuuripoliittinen selonteko oli käsiteltävänä ja todeta voi, että se ei kauheasti herättänyt intohimoja. Selonteko oli jokseenkin ympäripyöreä, ettei vähäinen kiinostus ollut yllättävää.

Eilen torstaina istuin itse ilta kymmeneen istuntosalissa. Vihdoin saimme Pallas-asian toisen käsittelyn loppumaan ja tänään siitä sitten äänetetään. Ihmetystä herättää, miten yksi hotellihanke voi saada niin paljon huomiota ja kritiikkiä eduskunnassa. Kyseessähän on vain esitys, jolla parannettaisiin nykytilaa kaikkien kannalta. Lähes kaikki vastustajat löytyvät taas Lapin ulkopuolelta...

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ulla