lauantai 29. toukokuuta 2010

Demokratiaa MaailmaKylässä -festivaaleilla

Lauantaina 29.5.2010

Täytyy oikein pysahtyä miettimään, mitä kaikkea menneellä viikolla on tehty... Elämä on varsin vauhdikasta!

Eilen perjantaina olin Rovaniemellä ministeri Virkkusen kanssa. Olimme yliopistolla elinikäisen oppimisen seminaarin avajaisissa ja sen jälkeen vierailimme Lappsetilla. Jälkimmäinen vierailu oli mainio jatke aihepiirissä. Lasten leikkitelineiden valmistaja on viime vuosina paneutunut myös aikuisten ja senioreiden "leikkitelineisiin". Siis lifelong tuote.

Tänään tulin aamukoneella Helsinkiin. Osallistun DEMO ry:n puheenjohtajan ominaisuudessa MaailmaKylässä -festivaaleille. Avasin DEMO:n teltan ja valokuvanäyttelyn klo 12. Kummasti oli väkeä liikkeellä, vaikka vettä tuli kaatamalla. Nyt alkaa vähän keli selvetä. DEMO ry on eduskuntapuolueiden yhteinen yhdistys, joka vie demokratia-aatetta kehitysmaihin.

Iltapäivällä on vielä paneeli-keskustelu, jossa olen mukana. Aiheena on lähinnä naisten asema demokratiassa. Vaikka Suomea pidetään mallimaana tasa-arvoasioissa, on meilläkin vielä paljon parantamisen varaa. Surullista, että me naiset olemme usein pahimmat viholliset itsellemme. Jos saisimme yhdistettyä voimamme, olisi meillä varmasti paremmat mahdollisuudet menestyä tasaveroisesti miesten kanssa.

DEMO ry:n toiminta on keskittynyt tällä hetkellä Tansaniaan ja Nepaliin. Tansaniassa autamme paikallisia naisia politiikan vaikuttamisessa ja Nepalissa autamme nuoria ymmärtämään demokratian merkitystä kaikelle kehitykselle. Paikallisten olojen parantaminen demokraattisen vaikuttamisen kautta on perusta kaikelle kehitykselle.

Hyvää viikonloppua!

Ulla