perjantai 7. toukokuuta 2010

Kreikkaa ja Pallasta

Perjantaina 7.5.2010

Hei,

Tällä viikolla mielenkiintoisinta on ollut Kreikan tilanteen käsittely. Voin yhtyä edustaja Mannisen sanomaan, että valinta on tehtävä ruton ja koleran välillä. Koko tilanne on vastenmielinen. Kuitenkin on yritettävä ajatella, että tällä lainajärjestelyllä saataisiin vakautettua koko euroaluetta. Tällä myös ostettaisiin lisäaikaa Espanjalle ja Portugalille.

Kreikka itse hyväksyi eilen 30 miljardin muutospaketin. Kreikkalaiset eivät ole kovinkaan tyytyväisiä ja kuten itsekin tiedämme, on saavutetuista eduista aina vaikea luopua. Nyt on varmaan kuitenkin mietittävä selviytymistä ja vaihtoehdot ovat todella huonoja.

Toinen tämän viikon mielenkiintoisista asioista on ollut Pallaksen käsittely. Odotetut tahot käyttivät vastustuspuheenvuoronsa, mutta keskustelu ei ollut todellakaan kovin sivistynyttä. Yksityisen kansalaisen, tässä tapauksessa yrittäjän, nostaminen nimellä esille ei ole oikein. Koko hallituksen esityshän ei ole sidottu yrittäjään, vaan aika näyttää kuka sen pystyy toteuttamaan. Jos kukaan. Ehdot lisärakentamiselle ovat tosi kovat.

Eilen illalla olimme GTK:n vieraina Otaniemessä. Vierailu oli hyvin antoisa ja päivitti hyvin kaivannaisteollisuuden tilanteen.

tuleva viikonloppu meneekin Levillä. Kokoonnumme Pohjola-Nordenin puitteissa valmistelemaan Pohjois-Kalottikonferenssia. Kyseinen tapahtuma järjestetään elokuussa Kolarin Ylläksellä.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ulla