maanantai 13. syyskuuta 2010

Kiitos

13.9.2010
Ensimmäisenä haluan kiittää kaikkia syntymäpäivilleni osallistuneita. Lordin aukiolla kävi lähes tuhat vierailijaa ja illalla Pohjanhovissa oli hyvä tunnelma. Talkooväki teki korvaamatonta työtä ja ilman tätä tukea ei päivä olisi onnistunut. Lisäksi sää oli parhain mahdollinen, joten ulkona oli ihana olla.

Suuret kiitokset myös etelästä tulleille vieraille. Kansandustajat Zyscowich (? En koskaan opi kirjoittamaan nimeä), Virolainen, Perkiö, Söderman ja Sasi tulivat varta vasten juhlaani. Ja unohtaa ei sovi myöskään paikallisia lappilaisia edustajia Johannaa ja Markusta. Lämpimät kiitokset kaikille.

Nyt onkin sitten palattu arkeen ja aamulla on saavuttu Brysseliin Arktisten parlamentaarikkojen kokoukseen. Aihe on meille lappilaisille tärkeä. Pyrimme pitämään Suomen intressejä ja etuja esillä. Barentsin alueen läheisyys voi olla meille suuri mahdollisuus, johon on panostettava. Myös EU:n Arktisen tiedotuskeskuksen sijaintipaikka on vahvasti keskusteluissa. Rovaniemi olisi paras paikka.

Esitykset tänään ovat keskittyneet vahvasti yhteistyöhön niin maiden kuin järjestöjenkin välillä. EU:n roolia haluttaisiin vahvistaa Arktisissa yhteyksissä.

Konferenssi jatkuu vielä tiistain ja keskiviikon. Huomenna onkin sitten oikeasti synttärit... Onneksi juhlat on jo juhlittu. Kummallista, että vanhenemista juhlitaan ylipäätään, mutta hauskaa oli.

Hauskaa viikon jatkoa kaikille.
Ulla