keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Sydämestä on huolehdittava

Keskiviikkona 22.9.2010

Taas on aika kiitänyt. Maanantaina olin radiossa edustaja Tuomiojan kanssa keskustelemassa Ruotsin vaalituloksesta. Porvarihallitus sai vaalivoiton, mutta ei kuitenkaan enemmistöä parlamentissa. Hallitustyöskentelyn näkökulmasta olisi hyvä saada liittolainen toisesta blokista, mutta Ruotsissa ei ole ennen kuulumatonta toimia vähemmistöhallituksena.

Monia mielenkiintoisia asioita on jälleen eduskunnassa esillä. Energia-asiat puhuttavat täysistunnossa ja Vanhasen asiaa puidaan Perustuslakivaliokunnassa. Viimeksi mainittu on näin juristin silmissä kiintoisa ja juridisesti haasteellinen.

Eilen aloitimme valiokunnassa kuulemalla oikeuskansleri Jonkkaa ja ensi viikolla kuulemme Vanhasta. Asian sisällöstä ei voi puhua, koska se on salainen siihen asti, kunnes valiokuntakäsittely on päätöksessä.

Huomenna torstaina pukeudutaan punaiseen. Sydänliiton PuNainen-kampanja kannustaa ruuhkavuosiaan eläviä naisia tekoihin sydämensä puolesta. Elämäntapamuutokset voivat olla keino välttyä sydän- ja verisuonitaudeilta. Monesti on kysymyksessä pienet asiat, joiden muuttamisella saa jo paljon hyvää aikaan itselleen.

Viikonloppuna on vuorossa Lapin yrittäjäpäivät Saariselällä. Menemme eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Ravin kanssa ensin perjantaina Rovaniemelle ja sieltä siirrymme Saariselälle. Lenkkivarusteet mukaan, jotta sydän voisi paremmin...

Hyvää viikon jatkoa kaikille!
Ulla