tiistai 28. syyskuuta 2010

Tapahtumia riittää...

Tiistaina 28.10.2010

Viikonloppu meni hienossa syyssäässä Saarisellä. Lapin yrittäjien järjestämä vuosittainen kokoontuminen oli tosi mukava. Poliitikkojen osuudessa paneelissa kokoomusta edusti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi. Tavan mukaan myös palkittiin ansioituneita yrittäjiä. Valinnat olivat enemmän kuin kohdallaan. Onnittelut Tervolaan ja Kittilään.

Eilen olimme Lapin kansanedustajien kanssa Rovaniemellä kuulemassa Metsähallituksen huolia. Luontopalveluiden leikkauset ovat huolestuttavia. Niillä olisi vaikutuksensa myös matkailuelinkeinoon yleensä ja se ei ole suotavaa. Selvitetään, onko mistään löydettävissä helpotusta tilanteeseen.

Tapasimme myös Paliskuntien uuden toiminnanjohtajan. Hän esitteli hyvin asiansa ja päällimmäisenä ongelmana ja huolena on petoasiat. Itärajan tuntumassa ongelma on jo niin paha, ettei poroelinkeinon harjoittaminen ole kohta mahdollista. Vierailimme Napapiirin porofarmmilla, jossa on aina mukava käydä.

Viimeisenä kohteena eilen olikin sitten tietokirjallisuus-paneeli. Tilaisuus antoi hyvän kuvan tietokirjallisuuden murroksesta.

Kiitos kaikille järjestäjille! Kansanedustajien ajan tasalla pitäminen on tärkeää, jotta osaamme paneutua oikeisiin asioihin kultakin sektorilta.

Hyvää viikon jatkoa kaikille!

Ulla