sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tervetuloa synttäreille

Sunnuntaina 5.9.2010

Viikolla käytiin tutustumassa Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston kanssa Lokan tekoaltaaseen. Enpä ollut ennen käynytkään, mutta se vastasi aika lailla odotuksiani. Suurempi se oli, kuin olin ajatellut ja ihan oikean järven oloinen. Tällä hetkellä huolta tuottaa siiassa pesivä loinen. Kalakannan vahvistuminen edellyttää roskakalojen poistamista ja siihen toivottiin MH:n rahoituksen jatkuvan.

Kittilässä olimme kultakaivoksella vieraana. Syanidi puhutti. Kohu asiasta on noussut EU:n parlamentin myötä. Se perusti näkemyksenä Romaniassa 2001 tapahtuneeseen onnettomuuteen. Vastaavaa onnettomuutta ei voi tapahtua ainakaan meillä, koska syanidi käsitellään suljetussa systeemissä. Ei siis ole oikein rangaista hyvin ja kontrolloidusti toimivia laitoksia.

Lapin piirihallitus kokoontui Levillä vielä viikon päätteeksi. Asetimme kaksi uutta eduskuntavaaliehdokasta. Loput neljä pyritään nimeämään marraskuussa piirin syyskokouksen yhteydessä.

Tulevalla viikolla riittää menoja. Istuntokausi alkaa tiistaina, mutta maanantaina olen lupautunut Jyväskylään puhumaan Pohjoismaisesta yhteistyöstä. Syntymäpäivien järjestelyä myös luvassa. Perjantaina klo 9.05-10 olen Ylen Radio Suomen syntymäpäivävieraana Pasilassa suorassa lähetyksessä.

Lauantaina olemme Lordin aukiolla klo 11-14. Kahvitusta luvassa. Illalla 21.30 alkaen jatkamme Pohjanhovin Ounaskabinetissa. Vapaamuotoisesti!

Olen ajatellut, että nuoruuteen yhdistetään äly ja vanhuuteen viisaus. Tässä 50 iässä nuo yhdistyvät mukavasti;)

Ulla