torstai 11. marraskuuta 2010

Eduskunnan torkkupeitot

Torstaina 11.11.2010

Hei kaikille!

Ihmetyttää, nihin media pyrkii jatkuvalla kansanedustajien mollaamisella. Ensin oli palkankorotukset, mihin päätökseen emme edes vaikuttaneet. Moni normaali työntekijä saa vuosittaiset korotukset ja kansanedustaja saa sen kerran neljässä vuodessa.

Palkkataso on joidenkin mielestä liian korkea. Se on suhteutettava siihen, että kysymyksessä on pätkätyö. Lisäksi työsuhteen epävarman jatkumisen puolesta on panostettava useita kymmeniä tuhansia euroja. Missähän muussa työssä on näin?

Lisäksi on syytä verrata ainakin korkeasti koulutettujen kansanedustajien palkkatasoa vaikkapa yksityiseen sektoriin. Todellisuus voi yllättää.

Viimeisin ilon aihe meille on se, että eduskunnan torkkupeitot on pistetty meidän niskaan. Niistäkään emme me ole olleet päättämässä. Ne ovat talon peittoja, jotka kuuluvat osaksi sisustusta, kuten taidekokoelmakin. Talo ja sen sisustus ovat suojeltuja ja tietyn tyyppiset yhtenäiset vaatimukset on täytettävä.

Muun muassa yllä mainitut asiat ovat nostattaneet sellaisen haistattelujen aallon, että alkaa pelottaa. Onko median tarkoitus ehdoin tahdoin saattaa kansanedustajat vaaraan? Jos jotakin tapahtuu, niin se vasta kalliiksi tulee, jos turvatoimia joudutaan lisäämään.

Moni asia ihmetyttää. Jollei itse työ olisi niin mielenkiintoista, niin ei kukaan täysi päinen tänne haluaisi!

Hauskaa tulevaa viikonloppua kaikille.
Ulla