keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Keskiviikkona 27.10.2010

Hei kaikille!

Perustulakivaliokunnassa kuultiin juuri asiantuntijoita jätevesilakiasiassa. Täytyy vain todeta, että edellinen hallitus on aikamoisen sopan keittänyt. Nyt yritetään paikata, mitä paikattavissa on. Itseäni harmittaa jatkuvasti, että ympäristöperusarvon nimissä poljetaan muita perusoikeuksia. Yhä useammin vedotaan ympäristöperusarvoon, vaikka se oli alun pitäen julistuksenomainen.

Maanantaina kävimme Lapin kansanedustajien kanssa Outokummun Kemin kaivoksella. Louhinta on siirtynyt muutama vuosi sitten maan alle ja olikin mielenkiintoista nähdä tunnelien eteneminen. Aiemmin olen vieraillut Kiirunan ja Huippuvuorten maanalaisissa kaivoksissa. Kaikki ne ovat erilaisia, mutta ainakaan Kemissä ei ole Chilen onnettomuuden vaaraa. Pääsimme turvallisesti ulos!

Perjantaina olen puhumassa Torniossa Sote-puolen asioista. Sunnuntaina meillä on Rovaniemen kokoomuksen tilaisuus, jossa pidän poliittisen tilannekatsauksen. Yksi esillä olevista asioista tulee olemaan talous. Tällä viikolla hallitus on sopinut vuoden 2010 neljännestä lisäbudjetista ja vuoden 2011 täydentävästä talousarviosta.

Ensi viikko onkin istuntovapaaviikko. Monille edustajille se tarkoittaa mahdollisuutta lomaan, mutta Pohjoismaiden neuvoston jäsenenä matkustan Islantiin. Lähes koko viikko kuluukin siellä...

Hyvää loppuviikkoa!

Ulla