tiistai 28. syyskuuta 2010

Tapahtumia riittää...

Tiistaina 28.10.2010

Viikonloppu meni hienossa syyssäässä Saarisellä. Lapin yrittäjien järjestämä vuosittainen kokoontuminen oli tosi mukava. Poliitikkojen osuudessa paneelissa kokoomusta edusti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi. Tavan mukaan myös palkittiin ansioituneita yrittäjiä. Valinnat olivat enemmän kuin kohdallaan. Onnittelut Tervolaan ja Kittilään.

Eilen olimme Lapin kansanedustajien kanssa Rovaniemellä kuulemassa Metsähallituksen huolia. Luontopalveluiden leikkauset ovat huolestuttavia. Niillä olisi vaikutuksensa myös matkailuelinkeinoon yleensä ja se ei ole suotavaa. Selvitetään, onko mistään löydettävissä helpotusta tilanteeseen.

Tapasimme myös Paliskuntien uuden toiminnanjohtajan. Hän esitteli hyvin asiansa ja päällimmäisenä ongelmana ja huolena on petoasiat. Itärajan tuntumassa ongelma on jo niin paha, ettei poroelinkeinon harjoittaminen ole kohta mahdollista. Vierailimme Napapiirin porofarmmilla, jossa on aina mukava käydä.

Viimeisenä kohteena eilen olikin sitten tietokirjallisuus-paneeli. Tilaisuus antoi hyvän kuvan tietokirjallisuuden murroksesta.

Kiitos kaikille järjestäjille! Kansanedustajien ajan tasalla pitäminen on tärkeää, jotta osaamme paneutua oikeisiin asioihin kultakin sektorilta.

Hyvää viikon jatkoa kaikille!

Ulla

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Sydämestä on huolehdittava

Keskiviikkona 22.9.2010

Taas on aika kiitänyt. Maanantaina olin radiossa edustaja Tuomiojan kanssa keskustelemassa Ruotsin vaalituloksesta. Porvarihallitus sai vaalivoiton, mutta ei kuitenkaan enemmistöä parlamentissa. Hallitustyöskentelyn näkökulmasta olisi hyvä saada liittolainen toisesta blokista, mutta Ruotsissa ei ole ennen kuulumatonta toimia vähemmistöhallituksena.

Monia mielenkiintoisia asioita on jälleen eduskunnassa esillä. Energia-asiat puhuttavat täysistunnossa ja Vanhasen asiaa puidaan Perustuslakivaliokunnassa. Viimeksi mainittu on näin juristin silmissä kiintoisa ja juridisesti haasteellinen.

Eilen aloitimme valiokunnassa kuulemalla oikeuskansleri Jonkkaa ja ensi viikolla kuulemme Vanhasta. Asian sisällöstä ei voi puhua, koska se on salainen siihen asti, kunnes valiokuntakäsittely on päätöksessä.

Huomenna torstaina pukeudutaan punaiseen. Sydänliiton PuNainen-kampanja kannustaa ruuhkavuosiaan eläviä naisia tekoihin sydämensä puolesta. Elämäntapamuutokset voivat olla keino välttyä sydän- ja verisuonitaudeilta. Monesti on kysymyksessä pienet asiat, joiden muuttamisella saa jo paljon hyvää aikaan itselleen.

Viikonloppuna on vuorossa Lapin yrittäjäpäivät Saariselällä. Menemme eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Ravin kanssa ensin perjantaina Rovaniemelle ja sieltä siirrymme Saariselälle. Lenkkivarusteet mukaan, jotta sydän voisi paremmin...

Hyvää viikon jatkoa kaikille!
Ulla

maanantai 13. syyskuuta 2010

Kiitos

13.9.2010
Ensimmäisenä haluan kiittää kaikkia syntymäpäivilleni osallistuneita. Lordin aukiolla kävi lähes tuhat vierailijaa ja illalla Pohjanhovissa oli hyvä tunnelma. Talkooväki teki korvaamatonta työtä ja ilman tätä tukea ei päivä olisi onnistunut. Lisäksi sää oli parhain mahdollinen, joten ulkona oli ihana olla.

Suuret kiitokset myös etelästä tulleille vieraille. Kansandustajat Zyscowich (? En koskaan opi kirjoittamaan nimeä), Virolainen, Perkiö, Söderman ja Sasi tulivat varta vasten juhlaani. Ja unohtaa ei sovi myöskään paikallisia lappilaisia edustajia Johannaa ja Markusta. Lämpimät kiitokset kaikille.

Nyt onkin sitten palattu arkeen ja aamulla on saavuttu Brysseliin Arktisten parlamentaarikkojen kokoukseen. Aihe on meille lappilaisille tärkeä. Pyrimme pitämään Suomen intressejä ja etuja esillä. Barentsin alueen läheisyys voi olla meille suuri mahdollisuus, johon on panostettava. Myös EU:n Arktisen tiedotuskeskuksen sijaintipaikka on vahvasti keskusteluissa. Rovaniemi olisi paras paikka.

Esitykset tänään ovat keskittyneet vahvasti yhteistyöhön niin maiden kuin järjestöjenkin välillä. EU:n roolia haluttaisiin vahvistaa Arktisissa yhteyksissä.

Konferenssi jatkuu vielä tiistain ja keskiviikon. Huomenna onkin sitten oikeasti synttärit... Onneksi juhlat on jo juhlittu. Kummallista, että vanhenemista juhlitaan ylipäätään, mutta hauskaa oli.

Hauskaa viikon jatkoa kaikille.
Ulla

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tervetuloa synttäreille

Sunnuntaina 5.9.2010

Viikolla käytiin tutustumassa Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston kanssa Lokan tekoaltaaseen. Enpä ollut ennen käynytkään, mutta se vastasi aika lailla odotuksiani. Suurempi se oli, kuin olin ajatellut ja ihan oikean järven oloinen. Tällä hetkellä huolta tuottaa siiassa pesivä loinen. Kalakannan vahvistuminen edellyttää roskakalojen poistamista ja siihen toivottiin MH:n rahoituksen jatkuvan.

Kittilässä olimme kultakaivoksella vieraana. Syanidi puhutti. Kohu asiasta on noussut EU:n parlamentin myötä. Se perusti näkemyksenä Romaniassa 2001 tapahtuneeseen onnettomuuteen. Vastaavaa onnettomuutta ei voi tapahtua ainakaan meillä, koska syanidi käsitellään suljetussa systeemissä. Ei siis ole oikein rangaista hyvin ja kontrolloidusti toimivia laitoksia.

Lapin piirihallitus kokoontui Levillä vielä viikon päätteeksi. Asetimme kaksi uutta eduskuntavaaliehdokasta. Loput neljä pyritään nimeämään marraskuussa piirin syyskokouksen yhteydessä.

Tulevalla viikolla riittää menoja. Istuntokausi alkaa tiistaina, mutta maanantaina olen lupautunut Jyväskylään puhumaan Pohjoismaisesta yhteistyöstä. Syntymäpäivien järjestelyä myös luvassa. Perjantaina klo 9.05-10 olen Ylen Radio Suomen syntymäpäivävieraana Pasilassa suorassa lähetyksessä.

Lauantaina olemme Lordin aukiolla klo 11-14. Kahvitusta luvassa. Illalla 21.30 alkaen jatkamme Pohjanhovin Ounaskabinetissa. Vapaamuotoisesti!

Olen ajatellut, että nuoruuteen yhdistetään äly ja vanhuuteen viisaus. Tässä 50 iässä nuo yhdistyvät mukavasti;)

Ulla