lauantai 5. helmikuuta 2011

Menoja moneen lähtöön

Lauantaina 5.2.2011

Hei kaikille!

Kiireinen viikkon on nyt takana. Välillä ei aina tiedä aamulla, mistä herää...Keskiviikkona lensin illalla Kittilään ja osallistuin torstaina kahteen seminaariin. Avauspuheenvuoro Pidä Lappi siistinä- tilaisuudessa oli ensin aamulla.

Paljon oli porukkaa matkassa samoin kuin uuden Lapin matkailuelinekeinon liiton seminaarissa. Jälkimmäiseen oli saatu paljon yrittäjiä mukaan, mikä kertoo osaltaan, että tällaiselle edunvalvontaa harjoittavalle yhdistykselle on ollut tilausta.

Omassa puheenvuorossani käsittelin yleisesti taloustilannetta ja hallituspuolueen tulevia verolinjauksia. Näissäkin linjauksissa nousi keskustelussa esille, että Lappi on oma lukunsa. Välttämättä kaikki yleiset linjat eivät sovi meille. Kiitos molempien tilaisuuksien järjestäjille ja osanottajille. Taas tuli eväitä ajaa meidän yhteisiä asioita eteen päin.

Eilen perjantaina saimme Vanhas-asian kuulemiset päätökseen perustuslakivaliokunnassa. Vanhanen oli itse kuultavana. Ensi tiistaina käymme valmistavan keskustelun ja varmaankin parin viikon sisällä saamme asian täysistuntosaliin.

Tänään on Ilmastolakiin liittyvä tilaisuus Lordin aukiolla ja illalla on Rotary-gaala Pohjanhovissa.

Huomenna ajattelin ajella Ylläkselle, jotta olisin lähempänä maanantain tilaisuutta. Olen menossa maanantaiksi Kolariin kuntavierailulle ja tapaamaan paikallisia kokoomuslaisia. Kiitos kutsusta.

Tiistaina aamulla palaan Helsinkiin ja iltapäivällä lähden junalla kohti Pietaria. Siellä on keskiviikkona Arktisia asioita käsittelevä seminaari, jonka avaa ulkoministeri Stubb. Itselläni on myös puheenvuoro.

Torstaina illalla on vielä ministeri Häkämiehen tilaisuus eduskuntaryhmän naisille. Saamme varmaankin päivityksen puolustuspoliittisista asioista.

Kaikenlaista on siis menossa normaalien töiden lisäksi.

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille!
Ulla