sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ministerit pohjoisessa

Sunnuntaina 20.2.2011

Ihanaa sunnuntai-aamua kaikille! Pakkanen on alle -20, siis sää on lämmennyt.

Takana on vilkas viikko. Saimme perustuslakivaliokunnassa vihdoin Vanhasen tapauksen hoidettua. Palaute on on ollut puolesta ja vastaan. Enemmän puolesta. Kannanotto tehtiin runsaan aineiston ja laajan asiatuntijakuulemisen pohjalta. Lopputulos oli oman käsitykseni mukaan oikea.

Keskiviikona olimme ministeri Häkämiehen kanssa Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Rovaniemellä oli aamukahvitilaisuus ja Arctic business forum-seminaari. Ministerin puheesta saattoi päätellä, että Lappi-tietoisuus on lisääntynyt etelässä.

Omassa puheenvuorossani kerroin Arktisista asioista. Olen ollut viimeiset neljä vuotta näiden asioiden kanssa paljon tekemisissä, kun olen toiminut Arktisten parlamentaarikkojen Suomen valtuuskunnan vpj:nä. Tiiviimmän yhteistyön luominen Venäjän kanssa on viimeisin askel, jotta saisimme jalansijaa Barentsin alueen kehittämisessä.

Eilen lauantaina minsteri Katainen vieraili Rovaniemellä. Koneen hajoamisen vuoksi hänen lähtönsä Helsingistä myöhästyi, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Porukkaa oli paljon läsnä ja tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut. Kiitos kaikille osallistujille.

Tuleva viikko onkin aika normaali työviikko ja voi keskittyä vain työn tekemiseen.

Työniloa kaikille!
Ulla