sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ydinvoimaa ja uraania

Sunnuntaina 27.2.2011

Hei kaikille!
Päällimmäisenä on ajatuksissa eilinen uraanikaivos/ydinvoimapaneeli, joka pidettiin Rovaniemellä. Tiesin jo mennessäni paikalle, että kysymys on vastustajien tilaisuudesta. Katson kuitenkin, että on velvollisuus tuoda myös vastakkaisia näkemyksiä ihmisten tietoon.

Olen ydinvoiman kannattaja. Meidän on vahvistettava energiaomavaraisuutta, jotta saamme pidettyä kilpailukykymme yllä. Ja uskon myös, että omassa kontrollissamme ydinvoiman tuotanto on vakaammissa käsissä, kuin monessa muussa maassa.

Energiansaannin takaaminen teollisuudellemme auttaa nostamaan taloutemme jälleen paremmalle tolalle. Köyhän on vaikea olla ympäristöystävällinen. Kun talous on kunnossa, on helpompi huolehtia myös ympäristöasioista.

Uraanikaivokset puhuttivat runsaasti. Tosiasia on että, monissa kaivoksissa uraani on muun malmin sivutuote. Näen, että siitä on silloin huolehdittava. Kukaan ei varmasti uraanikaivosta naapuriinsa halua, vaikka rsikejä ei olisikaan. Negatiivinen mielikuva on niin vahva, että itsekään en Lapin matkailuimagon kannalta helpolla puoltaisi yksitään uraanin kaivuuseen keskittyvää kaivosta.

Tekniikka kuitenkin kehittyy kaiken aikaa ja tulevaisuudessa voi olla, että asia on punnittava uudelleen.

Tänään on vuorossa vaalipaneeli Saarenkylässä klo 12. Sen jälkeen menemme Pelloon kokoustamaan ja pidämme yleisötilaisuuden. Huomenna kohti Helsinkiä.

Pakkaset ovat onneksi hellittäneet ja olisi hyvä ulkoilusää... Toivottavsti mahdollisimman moni pääsee nauttimaan suksen luistosta!

Ulla