perjantai 15. huhtikuuta 2011

Hassuja käsityksiä liikkeellä

Perjantaina 15.4.2011

Kaksi päivää vaalityötä vielä ja täysillä mennään. Vaikka gallupit näyttävät meille hyvää, ei auta tuudittautua, vaan nöyrästi on mentävä kohti sunnuntaita.

Paljon erilaisia asioita ja näkemyksiä tullut vastaan turuilla ja toreilla. Kannustus on ollut mahtavaa! Kiitos!

Välillä tulee myös hassuja kysymyksiä, joita selittää varmaankin lehdistön asenne poliitikkoihin. Kun meitä on vuosia parjattu - osittain omasta syystäkin - , niin ihmisille muodostuu käsityksiä, jotka eivät aivan pidä paikkaansa.

Eräs rouva halusi tietää, onko totta, että syömme eduskunnassa veronmaksajien piikkiin. No ei todellakaan. Jokainen maksaa omat ruokailunsa ihan itse. Eri asia on, jos on joku juhlatilaisuus, kuten nyt valtiopöivien päättäjäiset. Pöydät notkuivat tarjottavaa...suurin osa osallistuneista oli muita kuin kansanedustajia. Valtiovallan vieraita.

Toinen hassu ajatus esitettiin minulle, että nostaisin kahta palkkaa...! Totta on, että olen virkavapaalla Lapin liitosta, mutta ei silloin makseta sieltä palkkaa. Ihan on vain kansanedustajan palkkio, vaikkakin sillä kyllä pärjää hyvin.

Joku ihmetteli vielä, että mitä muuta työtä teen, kun ei se edustajan työ vie kaikkea aikaa. Ikinä en ole tehnyt niin pajon töitä, kuin viimeisen neljän vuoden aikana. Kellon ympäri ollaan ihmisten käytettävissä ja eduskuntatyö jatkuu usein illalla myöhään ja joskus yöhön asti...

Kun työ on mielenkiintoista, niin sitä jaksaa. tähän meidän on kiinnitettävä yleisestikin huomiota. Työssä jaksaminen on tärkeää, jotta saisimme pidennettyä työuria myös loppu päästä. Tärkeintä on kuitenkin nyt keskittyä siihen, että nuorille löytyy opsikelupaikka nopeasti ja työelämään siirtyminen tapahtuisi aiemmin.

Meillä opiskeluajat venyvät kohtuuttomasti. Monella käytännön alalla tuntuu olevan liikaa teoriaa opiskeltavana ja tätä olisi syytä tarkastella kriittisemmin jatkossa. Kaikissa tehtävissä ei liiallisella teorialla ole merkitystä...työ opettaa tekijäänsä.

Hyvää perjantaipäivää kaikille!
Ulla