sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Paljon menoja tarjolla!

Sunnuntaina 3.4.2011

Viime yönä satoi Rovaniemellä kunnolla vettä, mutta nyt taas aurinko paistaa. Mukava olla liikenteessä, kun on sulat tiet. Vaalipäivän siirto kuukaudella eteen päin oli näin lappilaisittain hyvä asia.

Taas on oltu monenlaisessa mukana. Välillä pitäisi olla vähintään kolmessa paikassa yhtä aikaa, mutta eihän se onnistu. Aiemmat lupaukset on pidettävä, vaikka tulisi kuinka mielenkiintoisia uusia ehdolle.

Lapin radion vaalitentti olisi ollut yksi sellainen, missä olisi pitänyt olla paikalla tulevana torstaina. Olin kuitenkin jo aikaa sitten lupautunut Tour de Barents-seminaariin puhumaan Saariselälle. Seminaarissa on mukana mm. Sixten Korkman, joten odotettavissa on mielenkiintoinen päivä.

Talousasiat puhuttavat myös yleisestikin vaalikentillä. Talous on saatava tasapainoon, jotta meillä olisi mahdollisuus pitää yllä palveluita. Hyvinvoivat yritykset pystyvät työllistämään ja investoimaan. Uusia työpaikkoja ei synny julkiselle sektorille vaan yksityinen puoli on se, mihin kannattaa panostaa. Veroratkaisujen on oltava sellaisia, että yritysten elinvoimaisuutta voidaan lisätä.

Hyvinvointipalveluiden tulevaisuus on riippuvainen talouden tilanteesta. Paljon puhuttavat vanhusten ja vähävaraisten asiat. Huolta kannetaan myös lapsista ja nuorista. Vaikka vastuu itsestämme on ensisijaisesti meillä jokaisella, on kuitenkin huolehdittava niistä, jotka eivät itse siihen kykene.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
Ulla