lauantai 16. huhtikuuta 2011

Tervetuloa Lordin aukiolle

Lauantaina 16.4.2011

Hei kaikille!

Paljon on ollut mielenkiintoisia tapaamisia. Monesti nousevat esille hyvinvointipalveluiden tulevaisuus. Meillä on suuri haaste tasapainottaa valtion talous. Vain kunnossa oleva talous mahdollistaa palveluiden toteuttamisen myös meillä Lapissa.

Tulevalla vaalikaudella on varmasti edessä verojen tarkistuksia, mutta ne on toteutettava siten, ettei yrittäjyyttä tyrehdytetä. Vain yritysten menestys takaa uusien työpaikkojen syntymisen.

Maahanmuuttoasiat ovat myös olleet keskusteluissa. Työperäinen maahanmuutto on tulevaisuudessa ikärakenteen muutoksen vuoksi suotavaa. Pakolaisten vastaanottaminen on toteutettava kansainvälisten sopimusten mukaan. Turvapaikanhakijoita on otettava vastaan sen verran, että pystymme heistä huolehtimaan. Kotouttamista on kehitettävä sellaiseksi, että tänne tulevat ihmiset integroituvat mahdollisimman pian.

Kävimme eilen Kemissä tutustumassa maahanmuuttajien koulutukseen. Työ, mitä siellä tehdään, on onnistunutta. Ihmisille, joista monet tulevat vaikeista taustoista, tarjotaan lämminhenkisessä ympäristössä mahdollisuus oppia Suomen kieltä ja suomalaisuutta. Kielen oppiminen on edellytys kouluttautumiseen ja työn tekemiseen ja sitä kautta yhteiskuntaan sopeutumiseen.

Lapin elinkeinojen kehitystä punnitaan myös monesti. Meillä on laaja maakunta ja kaikkien elinkeinojen on tänne mahduttava. Yhteistyössä ja hyvällä suunnittelulla esimerkiksi kaivosteollisuus ja matkailuelinkeinokaan eivät ole ristiriidassa keskenään.

Saa nähdä, mitä puheenaiheita tänään nousee esille. Olemme Lordin aukiolla Rovaniemellä koko päivän ja tarjoamme hernesopan ohessa mahdollisuuden keskustella päivän polttavista asioista. Tervetuloa!

Ulla