sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Hyvää isänpäivää!

Sunnuntai 8.11.2009
Hyvää isänpäivää! Ihana rauhallinen vapaapäivä. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi on ollut kokonainen päivä vapaata. Ehtii vähän tehdä kotihommiakin ja rauhassa valmistautua tulevaan viikkoon.

Perjantaina en valitettavasti ehtinyt käydä Maaseutumessujen Lappi-osastolla. Kaikki ovat kehuneet kovasti. Olin kyllä naapurissa luonnontuotealan keskustelutilaisuudessa ja se kesti sen verran, että piti lähteä täysistuntoon ja äänestyksiin. Luonnontuoteala on todella kiehtova ja uusia mahdollisuuksia tarjoava ala. Oli tosi hyvä tilaisuus kuulla alan toimijoita. Kiitos!

Eilen lauantaina olimme toiminnanjohtajan kanssa juhlimassa Tornion Kokoomuksen 90 -vuotista taivalta. Kunnioitettava matka takana. Juhlapuheessani käsittelin puolueen lähtökohtia ja totesin, että meidän arvomme ovat hyvin kestäneet aikojen saatossa. Puhuin myös tämän päivän vaikeasta taloudellisesta tilanteesta. Valtio tekee osuutensa, mutta meidän kaikkien panos on tarpeen, jotta selviämme taantumasta. Tärkeää on huolehtia lähimmäisistä. Välittämistä ei voida ulkoistaa viranomaistoiminnaksi.

Lopuksi muutama sana ensiviikosta. Täysistuntokäsittelyyn tulee esitys kaupan aukioloajoista. Aukioloaikojen vapauttaminen tulee herättämään myös vastustusta, mutta eiköhän se nyt vihdoin mene läpi. Pääsemme varsin epätyydyttävästä tilanteesta eroon ja markkinat määräävät ajan kanssa, miten asia muotoutuu. Vapautushan ei tarkoita, että kauppojen olisi pakko olla auki aina, vaan se antaa vapauden määritellä aukioloajat tarpeen mukaan. Kauppakeskusten osalta tulee joitakin tarkennuksia.

Hyvää tulevaa viikkoa kaiklle!
Ulla