perjantai 6. marraskuuta 2009

Surua ja arkea

Perjantaina 6.11.2009

Sateista perjantaita. Helsingin eiliset lumet ovat nyt menneen talven lumia. Illalla palaan Rovaniemelle, johon luvattiin ainakin vähän pakkasia. Olisi hyvä päästä jo ladulle...

Eilinen kyselytunti keskittyi pitkälti sikainfluenssan käsittelyyn. Ihmisten keskuudessa huoli taudista on aiheuttanut paljon kysymyksiä. Näihin pyritään vastaamaan erilaisten palvelupuhelimien avulla. Yksinkertaisinta lienee soitto omaan terveyskeskukseen, kun haluaa tietoa asiasta.

Hyvin surullinen uutinen tuli viikolla Torniosta. Surun taakka on raskas - osanottoni. Perusterveen lapsen menehtyminen aiheuttaa myös hätää ja huolta monien lasten vanhemmissa.

Kuitenkin eteen päin on mentävä ja arjen asiat hoidettava. Tänään on messukeskuksessa maaseutumessut. Toivottavasti ehdin käydä katsastamassa Lappi-osaston. Ensin on kuitenkin luonnontuotealaan liittyvä keskustelutilaisuus. Ala on tärkeä maaseudulle ja myös Lapissa on kehittynyt paljon yrittäjyyttä luonnonmateriaalien ympärille. Harvoin tulee ajatelleksi, miten paljon asioita ja tekemisiä kytkeytyy luontoon.

Luontoon perustuva yrittäjyys voi olla esimerkiksi elintarvike-, käsityö- ja matkailuyrittäjyyttä. Näihin kaikkiin liittyy myös jokamiehenoikeudet. Kyse on oikeudesta, mutta on muistettava myös velvollisuudet. Ei saa aiheuttaa haittaa tai häiriötä. Oikein toimimalla säästytään monilta konflikteilta ja mielipahalta.
Hyvää isänpäivä-viikonloppua!

Ulla