lauantai 28. marraskuuta 2009

Vierailuja ja valintoja

Lauantaina 28.11.2009
Kylläpä viikko on taas hujahtanut nopeasti. Kuukauden päästä on joulukin jo ohi... Eli kiirettä on pitänyt.

Viikolla käytiin eduskunnassa keskustelua Paras-hankkeesta. Valtioneuvosto antoi selonteon aiheesta ja kyseessä oli ennen kaikkea väliraportista. Selvää kuitenkin on, että työ on pahasti kesken ja nyt olisi aika löytää todellisia rakenteellisia ratkaisuja, jotta hyvinvointiyhteiskunnan palvelut pystytään turvaamaan myös tulevaisuudessa.

Menneeltä viikolta onmyös hyvä huomioida Kokoomuksen maahanmuuttopoliittinen selvitys. Se sisältää paljon asiaa ja perään kuuluttaa sitä kokoomuksen näkemystä, että tästä arasta aiheesta on voitava puhua ilman, että leimataan heti rasistiksi. Realistiset näkemykset asiasta on voitava ottaa esille ja ongelmia on minimoitava.

Eilen illalla (siis perjantaina) vierailimme toiminnanjohtajan kanssa Ylitorniolla. Kiitos kutsusta ja kiitos hyvästä keskustelusta ylitorniolaisille. Oli ilo käydä kylässä.

Tänään kokoontui piirin syyskokous Rovaniemellä. Valitsimme uuden piirihallituksen. Hauska asia oli se, että hallitukseen olisi ollut paljon enemmän halukkaita, kuin sinne voitiin valita. Hyvä nähdä, että ihmiset ovat aktiivisia ja haluavat osallistua toimintaan. Valittu uusi hallitus edustaa hyvin Lapin piiriä ja yhteistyö tulee varmasti olemaan hedelmällistä. Itse sain jatkomandaatin puheenjohtajana yksimielisesti. Tästä suuret kiitokset kokousväelle.

Vieraana kokouksessa meillä oli puoluesihteeri Taru Tujunen, joka piti henkeä nostattavan katsauksen Kokoomuksen tulevaisuuteen. Hieno esitys!

Huomenna on vuorossa vierailu Kemijärvelle ja maanantaina takaisin Helsinkiin. Eduskunta pitää täysistuntoja nyt maanantaisinkin ennen joulua, jotta saamme ensi vuoden budjetin käsiteltyä.

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille!
Ulla