keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Tansanian terveiset

Keskiviikkona 10.3.2010

Nyt on palattu jälleen arkeen. Eilen saavuimme Tansaniasta takaisin Helsinkiin. Matka on pitkä, mutta onneksi aikaero on pieni, joten sopeutuminen takaisin on helppoa.

Vierailu oli elämys. Demon uutena puheenjohtajana en osannut odottaa sitä menestystä, mikä siellä odotti. Kyseessä oli eri puolueiden välisen yhteistyö platformin lanseeraus. Monta vuotta on tehty töitä, jotta maan eri puolueiden naisjärjestöt pystyisivät keskinäiseen yhteistyöhön ja samalla niiden asema vahvistuisi puoluekentässä.

Itse tilaisuus oli varsin värikäs. Saliin marssi noin 500 naista. Kunniavieraana oli maan ensimmäinen nainen, presidentin puoliso. Arvovaltainen osanotto takasi näkyvyyden mediassa. Kaikissa tv-uutisissa noteerattiin lanseeraus ja jopa omasta puheenvuorostani oli pätkä uutisissa. Myös lehdistö huomioi tapahtuman erittäin kattavati.

Tämä oli kuitenkin vasta hyvä alku ja tästä on hyvä jatkaa eteen päin. Jatkossa on varmistettava, että hyvä kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa.

Eduskunnassa on tänään Itämeri-keskustelu. Aihe on tärkeä ja toimenpiteitä on syytä vaatia, jotta kaikki Itämeren ympäristövaltiot saadaan konkreettiseen yhteistyöhön.

Lakkorintamalta ei tule muuta kuin huolestuttavia uutisia. Suomella ei ole todellakaan varaa tällaiseen varsinkaan tässä taloudellisessa tilanteessa. Todella lyhytnäköistä toimintaa...

Ihanaa keväistä päivää kaikille!
Ulla