torstai 25. maaliskuuta 2010

Median asenteellisuudesta

Torstaina 25.3.2010

Harmitti tänään lukea Ilta-lehteä. Täysin asenteellinen kirjoitus Pallas-hotellista. Olisi mukava tietää, millä nämä kaiken vastustajat hoitaisivat palveluiden järjestämisen alueella. Lääkkeenä esitettiin majoituskapasiteetin siirtoa 20 km:n päähän. Entäpä kaikki muut palvelut? Puistossa vierailee noin 400 000 kävijää vuodessa ja he tarvitsevat palveluita.

Kansallispuistot on tarkoitettu ihmisten virkistäytymistä varten. Siis ne on tarkoitettu ihmisiä varten. Maailmalta kannattaa katsoa mallia, miten vastaavia puistoja hoidetaan siten, että ihmisillä on mahdollisuus virkistäytyä niissä.

Toimittajan viittaus siihen, että nyt valmisteilla oleva laki avaisi mahdollisuudet rakentaa kaikkiin kansallispuistoihin, on väärä. Vaikka sinänsä tietyt palvelut ja rakentaminen ei mielestäni ole haitaksi muuallakaan, ei Pallas eikä Koli anna yleisvaltuutusta rakentamiseen. Nämä kaksi ovat olleet olemassa jo silloin, kun kansallispuistot on perustettu ja sen vuoksi laajempi rakentaminen on oikeutettua.

Pitäisiköhän meidän lappilaisten kerätä adressi Katajanokan hotellin rakentamisen puolesta tai vastaan. Kumpi nyt olisi haitallisempi helsinkiläisille, niin sen mukaan. Lapin asioihin näyttää kaikilla olevan oikeus sekaantua ja aina lähtökohtana on kehityksen jarruttaminen.

Muutoin viikko on mennyt normaaleissa kiireissä. Tänään lähden illalla jo Rovaniemelle, koska ministeri Häkämies vierailee Kemijärvellä huomenna ja olen mukana vierailulla.

Meillä on myös ollut kaksi reipasta TET-harjoittelijaa talossa, Annasofia ja Hanna. Viikossa he saavat varmaan hyvän käsityksen eduskuntatalon työtavoista.

Hyvää loppuviikkoa!
Ulla