keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Pikamatka Tansaniaan

Keskiviikko 3.3.2010
Hei kaikille

Helsingin sohjossa on menty nyt pari päivää. Loppuviikosta on luvassa taas pakastuvaa ja voi vain kuvitella, miltä kadut sitten näyttävät. Toivottavasti ei tule paljon kalliita kaatumisia.

Itse olen lähdössä tänään pikakomennukselle Tansaniaan. Tarkoituksena on osallistua naisten asioita parantavan "platformin" julkistamistilaisuuteen. Olen Demon puheenjohtajan ominaisuudessa yksin edustamassa Suomen parlamenttia. Tilaisuudessa, jota emännöi presidentin puoliso, on myös minulle varattu puheenvuoro. Varmasti mielenkiintoinen matka.

Kaikille tiedoksi, että Demo on eduskuntapuolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyön järjestö. Rahoituksen saamme Ulkoministeriöstä ja toimintamme kohteena ovat nyt olleet Tansania ja Nepal. Yritämme viedä demokratiakäsitystä näihin maihin, jotta olot niissä saataisiin paremmiksi.

Kuluneella viikolla on jatkunut myös Pallas-tunturia koskevan lakiesityksen käsittely. Asia on saanut runsaasti julkisuutta. Ihmetystä herättää, että aina pieni joukko asioiden vastustajia saa enemmän huomiota kuin yleinen etu. Tälläkin kertaa jo lakiesityksen valmisteluvaiheessa on asian vastustajat saaneet aikaiseksi sen, ettei hanketta todennäköisesti näillä ehdoilla ole mahdollista toteuttaa. Ihmetystä herättää, että mitäs nyt sitten tehdään. Milläs tarpeelliset palvelut tarjotaan? Ajattelevatko nämä kaiken vastustajat koskaan nenäänsä pidemmälle?

Vihaiseksi tulee, kun aina löytyy näitä ns. Lapin asioiden asiantuntijoita estämään maakunnan kehitystä.

Hyvää loppuviikkoa!
Ulla