sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Moitteita, moitteita

Sunnuntaina 3.10.2010

Mielenkiintoisia aiheita on taas nostettu esille uutisissa. Nyt pengotaan poliitikkojen palkkioita hallintoneuvostoista. Ihmetyttää, ettei tutkijoillakaan ole parempaa tekemistä. Kaikki yhteiskunnallinen tominta tulee ilmeisesti kieltää politiikassa mukana olijoilta. Samoin omistaminen on syntiä.

Kummastuttaa, kenellä on mahdollisuus enää toimia politiikassa, jos kaikki verkostot ja kytkökset ja omistukset on kiellettyjä. Toisaalta, jos ei ole minkäänlaista yhteyttä mihinkään tai kehenkään, ei paljon taida olla tietoa yhteiskunnan menostakaan. Jotenkin alkaa tympiä.

Lainvastaisuudet on tietenkin selvitettävä, mutta kohtuus kaikessa parjauksessakin. Nyt on tietysti tullut palautetta kansanedustajien palkankorotuksista. Yhtä suuri yllätys se oli meillekin. Palkkiotoimikunta oli päätynyt esitykseen ja hyvä niin. Prempi olisi, että korotukset tulisivat indeksin mukaisesti vuosittain, eikä kerralla isompana. Herättää aina närää.

Todellisuudessa, jos ajateltaisiin palkka tuntipalkkana, niin ei se ihan kauhea ole. Kenenkään mittapuulla laskettuna. Kyllä tässä vapaapäivät tahtovat olla aika harvassa.

Suomi ei varmasti ole kärjessä kansanedustajien palkkojen osalta. Voidaan myös katsoa niitä maita, joissa palkka ei ole hääppönen, niin korruption vaara lisääntyy.

Palkka on myös yksi työn arvostuksen mitta. Suomalainen poliitikko ei keiku suosion harjalla - oli palkka mikä tahansa. Teki niin tai näin...aina on tyytymättömiä. Mutta sitten on niitäkin, jotka välillä muistavat hyvällä. Kiitos!

Huomenna kohti Kemiä ja Oulua...

Hyvää työviikkoa kaikille.
Ulla