torstai 22. lokakuuta 2009

Ilmasto- ja energiapaketti toiveiden tynnyri

Torstai 22.10.2009
Hei kaikille

Viikko on mennyt kiireen merkeissä ja täysin puolikuntoisena. Ihmiset kaikkoavat ympäriltä, kun niiskutan. Syynä sikainfluenssan leviäminen Lapissa. Tämä tauti nyt ei ollut normaalia kausiflunssaa kummempaa, mutta ikävä kuitenkin.

Eilen eduskunnassa puhutti tulevaisuusselonteko ilmasto- ja energia-asioista. Aikamoinen toiveiden tynnyri koko paketti. Ei kauheasti innostanut. Kyllähän se on niin, ettei Suomen kunnianhimoisilla päätöksillä päästöttömyydestä ole merkitystä, ellei saada kansainvälistä ilmastosopimusta aikaan. Vaikka koko EU olisi tulevaisuudessa päästötön, ei se pysäytä ilmastomuutosta.

Asia on tärkeä. En kiellä sitä, mutta kilpailukyvyn kannalta vahingollisia päätöksiä ei pidä tehdä. Ratkaisut on löydettävä avoimin mielin kaikki energiavaihtoehdot punniten. Tämä tarkoittaa myös vesivoiman ja ydinvoiman lisärakentamista. On täysin vastuutonta sulkea ne pois vaihtoehtojen joukosta. Parasta olisi rakentaa Kemihaaran monitoimiallas ja myöntää 3 ydinvoimalalupaa kerralla. Energia-asioissa on kyettävä näkemään kauas ja tehtävä suunnitelmat pitkällä aikavälillä. Suunnitelmia voidaan aina kehittää ja muuttaa, jos tilanteet muuttuvat.

Flunssa-Ulla