sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Alun alkaen

Sunnuntai 4.10.2009
Hei kaikille,
Kirjoitan tässä ensimmäistä omaa blogiani. Olen siis vihdoinkin ottanut käyttöön tämän päivän yhteisen kommunikointityökalun. Pitkään kärsin tyhjän taulun ongelmasta, eli blogin aloittaminen on ollut haasteellista.

Mietin pitkään, kuinka paljon saatan paljastaa ajatuksiani, ettei yksityisyyteni kärsisi. Toisaalta kansaedustajan yksityisyys on aika hatara käsite, joten lienee turha arastella. Tarkoitukseni on jatkossa kirjoittaa kuulumisiani lähinnä työni tiimoilta ja kertoa omia kokemuksiani poliittiselta saralta.

Nyt on sunnuntai ja pitkästä aikaa vapaapäivä. Kotona Rovaniemellä on todella hieno syksyinen keli ja on rentouttavaa istua rankan viikon jälkeen omien ajatusten kanssa. Viime viikko oli jokseenkin hektinen. Maanantaina olin Tukholmassa Pohjoismaiden Neuvoston tarkastuskomitean kokouksessa. Olen komitean puheehjohtaja. Komiteassa on suurimmaksi ongelmaksi koettu PN:n piirissä olevien projektien runsaus. Niitä on noin 1800 ja katsoimme, että ministerineuvoston on ryhdyttävä toimenpiteisiin, jotta niiden määrää voitaisiin vähentää. Varmasti löytyy ns. turhia projekteja, jotka eivät tuo lisäarvoa Pohjoismaiselle yhteistyölle.

Tukholmasta jatkoin iltalautalla Maarianhaminaan, jossa meillä oli PN:n valiokuntien kokoukset. Itse olen jäsenenä Kansalais- ja kuluttaja-asiain valiokunnassa. Aiheet, joita käsittelimme olivat erittäin mielenkiintoisia. Itseäni lähinnä kiinnosti alotteet, joilla pyritään lisäämään pohjoismaista yhteistyötä lainsäädännön valmisteluvaiheessa. Tärkeää olisi saada jo valmisteluvaiheessa karsittua esimerkiksi rajaesteitä. Tällä hetkellä näyttää olevan niin, että Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka kartoittaa naapureiden lainsäädäntöä valmistellessaan lakeja.

Keskiviikkona palasimme Helsinkiin aiemmin, kuin oli tarkoitus. Syynä oli vanhustenhuoltoa koskevan välikysymyksen äänestys. Ehdimme hyvin klo 14. alkaneeseen täysistuntoon. Äänestyksen jälkeen oli vuorossa hallituksen tiedonanto vaalirahoituksesta. Tästä kaikki ovat varmaan saaneet lukea jo tarpeekseen mediasta, joten jääköön asian punninta siihen. Sen verran voisi todeta, että itse toivoisi vihdoinkin työrauhan palaavan eduskuntaan. Meillä kun kuitenkin on aika isoja asioita meneillään tässä yhteiskunnassa...Torstaina taas äänestettiin pääministerin luottamuksesta. Hallitus jatkaa työtään.

Perjantaina meillä oli vielä perustuslakivaliokunta, vaikka muut kokoukset olikin peruutettu. Osa edustajista lähti Turkuun juhlistamaan valtiopäiviä. Itse en voinut lähteä mukaan, koska olin aiemmin sopinut kokouksen Rovaniemelle klo 18. Pohjola-Nordenin Lapin piirihallitus kokoontui hyvässä hengessä. On mukava olla mukana toiminnassa, jossa ihmiset ovat innokkaita ja positiivisia.

Olikin mukava kerrata menneen viikon tapahtumia, vaikkakin hieman pintapuolisesti. Tästä on hyvä jatkaa ja yritän ainakin kerran viikossa päivittää tapahtumia. Tervetuloa lukemaan kuulumisiani.