perjantai 9. lokakuuta 2009

Vaalirahoitus kuohuttaa

Perjantai 9.10.2009
Hei kaikille

Perjantai on jo puolessa ja viikonloppu on edessä. Tunnin päästä tulevat Muurolan kolun oppilaita vierailulle tänne eduskuntaan. Kokoonnumme Kokoomusken ryhmähuoneessa ennen täysistuntoa. Iltapäivällä on vielä suuri valiokunta, jonka jälkeen lähden kohti Mikkeliä. Mikkelissä meillä on Pohjola-Nordenin liittokokous. Sunnuntaina kohti Rovaniemeä.

Poliittisesti tilanne tuntuu hieman rauhoittuvan. Eilinen kyselytuntikin oli jokseenkin vaisu. Jospa nyt saisimme vähän kerrassaan rauhoituttua ja keskityttyä varsinaisiin asioihin. Kaikesta kohusta huolimatta lainsäädäntötyö ja asioiden valmistelu jatkuu kaiken aikaa. Ja uusi vaalirahoituslakikin tulee sitten aikanaan käsiteltäväksi.

Paljon puhetta on aiheuttanut vaalirahoitukselle mahdollisesti asetettava katto. Ajatus tuntuu jokseenkin absurdilta. Ensinnäkin sen valvontaa varten tulisi varmaan asettaa jokin elin, mikä taas kuulostaa hölmöltä. Toisekseen mediakustannukset ja esimerkiksi matkakustannukset eri vaalipiireissä eivät ole vertailukelpoisia. Pitäisikö sitten jokaiselle ehdokkaalle määrätä henkilökohtainen vaalirahoituskatto. No joo! Harvinaisen outoa, mutta muiden puolueiden kuin kokoomuksen mielestä katto on hyvä ajatus.

Paljon on auki olevia kysymyksiä vaalirahoitukseen liittyen ja nyt ei pitäisi hoppuilla asiassa vaan harkiten valmistella hyvä esitys!