maanantai 19. lokakuuta 2009

Oma kehu paras kehu

Maanantai 19.10.2009
Poliitikko ei hevin peru sovittuja tilaisuuksia, mutta eilen jouduin näin tekemään. Aaamulla kuumeisena totesin, etten lähde tartuttamaan muihin tätä tautia. Näin ollen jätin kylätoimintapäivät väliin ja nukuin koko päivän. Tänään lähden buranan voimalla kohti Helsinkiä, jotta huomenna pääsen töihin.

Päivän Lapin Kansaa lukiessani kiinnitti huomiota keskustapuolueen uusi linja. Nyt ollaan joka taholta nostamassa itseänsä ja kehumassa omaa voimantuntoa. Ja tietysti tottahan se on, että ensin on uskottava itseensä, ennen kuin muut seuraavat perässä. Ilmeisesti asiasta oli sovittu, kun sattui niin sopivan yhtenäisiksi niin pääministerin kuin peräpohjolankin piirin puheet.

Lausuntojen perusteella vaikutti myös siltä, että Pallas-ratkaisukin oli kolmen keskustalaisen aikaansaannosta. No, hallituksessa on yhtä paljon kokoomuslaisia ministereitä, joten vihreiden vastustaessa lähes kaikkea kehitystä, tarvitaan kaikkien muiden tuki. Itse olen pitänyt omia ministereitä ajan tasalla Lapin asioista ja voin olla tyytyväinen heidän panostukseensa. Ainoa mihin ei voida olla tyytyväisiä Pallas-asiassa on se, että keskustalainen ympäristöministeri esitti vuodepaikkaluvuksi 320. Hankkeen toteuttamiskelpoisuus on kyseen alaista näillä eväillä. Myönnettävä toki on, että ministeri joutui aikamoiseen ristipaineeseen asiassa, mutta olisi toivonut, että kerralla olisi saatu hyvä ratkaisu.

Talven mittaan tulee paljon Lappia koskevia asioita esille. Kaivoslaki, vesilaki, ydinvoimapäätökset ja metsähallitusta koskevat ratkaisut, joitakin mainitakseni. Viime viikolla olin muun muassa näistä asioista kuultavana omassa ministeriryhmässäni. Lapin asiat kiinnostavat!
Hyvää työviikkoa kaikille.
Ulla