perjantai 29. tammikuuta 2010

PN:n kokouksia ja Kalottikonferenssia

Perjantaina 29.1.2010
Pohjoismaiden neuvoston kokoukset Kööpenhaminassa olivat ja menivät. Hieman ironiselta tuntui olla lumen, pakkasen ja tuiskun keskellä kaupungissa, joka vasta oli ilmastomuutoksen keskiössä...

Me keskityimme pohjoismaiseen yhteistyöhön. Itse olen tarkastuskomitean puheenjohtaja ja meidän suurin huolen aiheemme on projektihallinta. Tai itse asiassa sen puute. Yritämme saada projektitoimintaa jonkinlaiseen järjestykseen. Niitä olisi vähennettävä ja perusedellytys tulee olla yhteispohjoismainen hyöty eri hankkeissa.

Paluumatka Helsinkiin olikin hieman takkuinen, koska Kööpenhaminassa oli tuiskun vuoksi vain yksi kiitorata käytössä. Istuimme koneessa yli tunnin ennen kuin pääsimme matkaan. Olin kuitenkin Bjarne Kalliksen ja Jacob Södermanin rattoisassa seurassa, joten matka meni mukavasti.

Torstaina tulin illalla Rovaniemelle ja tänään olemme aamupäivän suunnitelleet ensi elokuun kalottikonferenssin ohjelmaa. Presidiumin kokouksessa meitä oli Ruotsista, Norjasta ja Suomesta melkein kaikki jäsenet paikalla. Toimin presidiumin puheenjohtajana, koska olen Lapin piirin puheenjohtaja. Itse konferenssi pidetään Kolarin Ylläksellä ja sen aiheena on maahnamuuttoasiat.

Tänä iltana meillä on vielä Kokoomuksen Lapin piirin hallituksen kokous. Kokoonnumme ensi kertaa syksyllä valitun uuden hallituksen kanssa. Jatkan piirin puheenjohtajana. Hauskaa on kokoontua ensimmäistä kertaa kokoomuksen uudella toimistolla.

Viikonloppua värittää Rovaniemellä Tunturiralli. Hotellit ovat täynnä ja ihmisiä paljon liikenteessä. Hyvä näin! Paljon on kiittäminen ralli-isäntä Heikki Porasta, joka on pyörittänyt rallia tosi kauan ja ammattitaidolla.

Ensi tiistaina alkaakin jo istuntokausi eduskunnassa ja edessä on haasteellinen kevät sekä poliittisesti että taloustilanteen valossa.

Hyvää viikonloppua kaikille!
Ulla