perjantai 26. helmikuuta 2010

Ydinvoiman puolesta

Perjantaina 26.2.2010

Hei taas kaikille!

Taas eletään perjantaita ja vilkas viikko on takana. Keskiviikkona kävin toiminnanjohtaja Mäyrän kanssa tutustumassa Inarin kunnan ajankohtaisiin asioihin. Tapasimme kunnan edustajia ja paikallisia yrittäjiä. Yleisilmapiiri oli varsin positiivinen ja vierailu oli hyvin järjestetty. Kiitos kaikille!

Eilen olin kokoomuksen puolesta vastaanottamassa Meri-Lapin alueelta eduskunnassa vierailleita ydinvoiman vastustajia. Lähetystö esitti huolensa Simon kunnasta mahdollisena ydinvoimalasijoituspaikkana. Kansanvaltaamme kuuluu, että kaikilla on oikeus ilmaista mielipiteensä ja sen vuoksi alueelta tullut lähetystö oli oikealla asialla.

Ydinvoiman lisärakentaminen jakaa myös kansanedustajien mielipiteitä. Henkilökohtaisesti olen rakentamisen kannalla ja niin, että luvat tulisi myöntää kaikille kolmelle hakijalle. Oma toiveeni on myös, että yksi sijoituspaikkakunnista olisi juuri Simo.

Tästä lähtökohdasta edellä mainittu tilaisuus oli haasteellinen. Paikalla olleista kansanedustajista olin ainoa,joka on ydinvoiman rakentamisen kannalla. Toin kantani selkeästi esille ja perustelut kannalleni. Selvitysten mukaan tulevaisuudessa energiankulutus tulee edelleen kasvamaan ja Suomen omavaraisuuden kannalta on tärkeää tuottaa maassa energiaa. Myös turvallisuusaspekti on syytä muistaa. On parempi, että laitokset sijaitsevat meillä Suomessa kuin muualla naapurialueilla. Näin ne ovat meidän valvonnan alaisia. Lisäksi muuta energiantuotantoa on kehitettävä. Kaiken kaikkiaan kysymys on niin Lapin kuin koko Suomenkin kilpailukyvyn säilyttämisestä tulevaisuudessa.

Tänään on vielä välikysymystä koskeva äänestys päivän täysistunnossa ja sen jälkeen suuren valiokunnan kokous. Sitten kohti Rovaniemeä. Huomenna lauantaina menemme Pohjola-Nordenin Lapin piirin ihmisten kanssa Kemiin ja tapaamme Pohjois-Pohjanmaan piirin edustajia. Illalla menemme vielä Kemin teatteriin katsomaan Sound of Music -musikaalia. Tiedossa siis kokouksia ja myös miellyttävää ajanvietettä.

Mukavaa viikonloppua myös muille!

Ulla